jueves, 5 de junio de 2014

El club dels cincs

Eren cinc estudiants sense res en comú que s'enfrontaven a un dissabte de càstig a la biblioteca de l'institut. A les 7 del matí no tenien res a dir-se, però a les 4 de la tarda havien obert les ànimes i es van convertir en bons amics. John Hughes, creador de l'aclamada 16 espelmes, va escriure, va dirigir i va produir aquesta divertida i de vegades commovedora comèdia protagonitzada per Emilio Estevez, Anthony Michael Hall, Judd Nelson, Ally Sheedy i Molly Ringwald. Per a tothom ells només eren l'esportista, el cervellet, el criminal, la princesa i la guillada, però per a si mateixos sempre serien El Club dels Cinc...



TÍTOL ORIGINAL: The breakfast club
ANY:
1985
DURADA: 100 min.
PAÍS: Estats Units
DIRECTOR: John Hughes
REPARTIMENT: Emilio Estévez, Judd Nelson, Ally Sheedy, Anthony Michael Hall, Molly Ringwald, Paul Gleason, John Kapelos



OPINIÓ PERSONAL :
Aquesta pel·lícula va, com diu el mateix títol, de cinc nois, que han de quedar castigats un dissabte al matí al col·legi.

Entre ells no es coneixen(a excepció de dues), cap dels cinc nois s'assembla en res a l'altre. Una està bastant boja (personalment la meva favorita) anomenada Allison Reynolds, una pija anomenada Claire Standish, un xulo criminal anomenat John Bender, un obsessiu de l'esport i una vida sana anomenat Andrew Clark i el típic estudiós anomenat Brian Jonhson.


Al principi no es porten gens bé, es repel·leixen uns als altres. Menys entre Claire i Andrew, que ja es coneixien d'abans, encara que pel que sembla tampoc s'entenen molt bé.



John, el xulo criminal, és el que es dedica a no avorrir ja que ha de quedar tot un dia aquí tancat. Fa que es fiquin en embolics tant els altres com aquest, vacil al professor... Però el segueix tan feliç i res fa que pari amb les seves bogeries. Anem, que són les que, sobretot, fan que la pel·lícula tingui aquest to de comèdia.
Hi ha moltes escenes en la pel·lícula en què els personatges, després d'una discussió, comencen a obrir-se ia crear moments dramàtics i sentimentals. Aquí es mostren tots els problemes psicològics que tenen els personatges, sota de les seves facetes de xulo, pija, setciències etc.




No hay comentarios:

Publicar un comentario