jueves, 5 de junio de 2014

Rebels


Les baralles de carrer entre 
bandes rivals desencadenen tal violència que moltes vegades acaben de forma tràgica. Els conflictes familiars, la marginació, l'absència de futur... duen alguns joves a buscar al carrer i en el grup el que no troben a casa. Però sempre queda una espurna d'esperança.



TÍTUL ORIGINAL: The Outsiders


AUTORA: Susan E. Hinton


EDITORIAL: Alfaguara


ISBN: 978-84-204-7515-8




OPINIÓ PERSONAL:

Aquest llibre no té aventures complexes, ni llargs romanços, com els llibres d'adolescents solen tenir. Però aquesta fantàstica autora sap transmetre'ns la passió que tenen els personatges amb les seves paraules sense que se't faci embafador ni llarg, però ben detallat.
El llibre va sobre tres germans, els germans Curtis (de major a menor): Darry, Sodapop i Ponyboy, el protagonista.

Ponyboy és un noi de 14 anys, sensible que viu als suburbis de la ciutat. Per aquesta raó, forma part de la banda dels greasers que són com els anomenen comunament, sobretot els de classe alta, als que criden Socs. Solia haver baralles entre ells, però mai arribaven a passar de la típica baralla entre bandes ja fossin a cos o armats amb qualsevol objecte. Fins al moment de la tragèdia.


La història t'explica com la gent jutja a una persona només pel seu aspecte físic o per la quantitat de gomina que porti. I, com explicant les coses des d'un altre punt de vista, les puguis veure completament diferents.



"Stay gold, Ponyboy.

 Stay gold"

No hay comentarios:

Publicar un comentario